Communicating equality in new socialmedia platforms (EQUAL Lit)

8 Mayıs 2022, Comments Communicating equality in new socialmedia platforms (EQUAL Lit) için yorumlar kapalı

IYACA(Uluslararası Gençlik Aktiviteleri Merkezi Derneği) Erasmus+ Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği kapsamında ortağı olduğu “Communicating Equality in new social media platforms” (EQUAL Lit)- (Yeni sosyal medya platformlarında eşitlik) isimli eğitim kursu projesi 25 Mayıs - 02 Haziran 2023 tarihleri arasında Romanya’nın, Adunatii Copaceni şehrinde gerçekleştirilecektir. Türkiye, Hırvatistan, Makedonya, Yunanistan Bulgaristan, Romanya ’dan toplam 27 genç projede yer alacaktır. IYACA adına 4 gençlik çalışanı katılacaktır.

Projenin Hedefleri;

  • - Gençlik Çalışanların yaygın eğitim tecrübesini arttırmak,
  • - Gençlik çalışanlarının kültürlerarası öğrenme, çeşitlilik ve AB değerleri konusundaki bilgilerini, becerilerini geliştirmek;
  • - Gençlik çalışanlarının ırkçılık, nefret söylemi, yabancı düşmanlığı ve antisemitizm konularında bilgi beceri ve yeterliliklerini gelişimini sağlayarak, çevrimiçi ortamlarda bununla ilgili mücadele etmek;
  • - Gençlik çalışanlarının çevrimiçi nefret söyleminin farklı biçimlerini tanımaları ve mücadele için sosyal medya araçlarını aktif kullanımını keşfetmek;

Katılımcılar yaygın ve sargın öğrenme metotların kullanıldığı proje faaliyetlerinden elde ettiği kazanımları kanıtlayan YOUTHPASS sertifikasını alacaktır.

Proje Filologisme isimli kurumun ev sahipliğinde (kordinatör) gerçekleştirilecektir. Proje Bükreş'e 10 km uzaklıkta bulunan Adunații Copăceni kasabasında HOSPICE Casa Speranței isimli yerde gerçekleştirilecektir.

Projeye aşağıdaki koşulları sağlayan veya kabul eden gençler başvuru yapabilirler. Lütfen bu koşulları sağlamıyor veya kabul etmiyorsanız başvuru formunu doldurmayınız! Ailenizden, Sevgilinizden veya bir kurumdan izin almak gibi bir sorumluluğunuz varsa, önce izinlerinizi alıp sonrasında başvuru yapınız.

  • *20-35 yaş aralığında olmak
  • *Proje konusuna ilgi duyan,
  • *Projeyi İngilizce dilinde takip edecek yeterliliğe sahip olmak,
  • *Projeyi bir tatil veya seyahat fırsatı olarak görmeyen
  • *Proje sonunda blog/film, rapor hazırlamayı kabul eden
  • *Projeden elde ettiği kazanımları yaygınlaştıracak
  • *Faaliyetlere tam katılım sağlayabilecek
  • *Seyahat engeli olmamak
  • *Açık fikirli, yeniliklere, paylaşıma ve öğrenmeye açık olmak
  • *IYACA ile katılım/öğrenme sözleşmesi imzalamayı kabul etmek
  • *Proje öncesi faaliyetlere yönelik(kültürel gece, organizasyon tanıtımı ve araştırma) hazırlık yapmak
  • *Ekonomik, Sosyal, Kültürel, Coğrafi ve Eğitimsel sebeplerle dezavantajlı olmak tercih/öncelik sebebi olabilir.

Yolculuk ve vize masrafları, projeden Erasmus+ kuralları doğrultusunda ödenmektedir. Yolculuk biletleri projeye giden tüm katılımcılarla birlikte IYACA tarafından belirlenen plan doğrultusunda alınır. Katılımcı projeye giderken tüm seyahat masraflarını yapması gerekmektedir.

Konaklama ve yemekler ev sahibi kurum tarafından karşılanmakta olup, konaklama bir Otel veya Hostel olabilir. Odalar 2, 3 veya 4kişilik olabilir ve farklı ülkeden kişilerle aynı odada kalabilirsiniz.

Katılımcı vize, uçak, otobüs ve tren biletlerine ait faturaların asıllarını, uçak biniş kartlarının gidiş - dönüş tamamını Ev Sahibi Kurum veya IYACA’ya teslim etmek zorundadır. Katılımcı yolculuk evraklarını eksiksiz olarak teslim etmesi durumunda, yolculuk ve vize masrafları proje kapsamında iadesini alır. Ancak katılımcı kaybettiği evrakların ödemesini alamaz. Özellikle uçak biniş kartını (boarding card) kaybeden katılımcı uçak biletinin ödemesini alamaz. Eğer katılımcı faaliyetlere tam olarak katılmaz ise koordinatör kurum katılımcının yolculuk ödemesini yapmama veya projeden tamamen çıkarma hakkı bulunmaktadır.

Yolculuk ve Vize masrafları ödemesi, genellikle projeden 1 ay sonra yapılmaktadır. Bazen bu süre 3 ay sürebilmektedir. Bu sebeple IYACA ortak olduğu proje kapsamında gönderdiği katılımcıların yolculuk ve vize ödemesinin gecikmesinden sorumlu değildir.

Vize başvurusu için gerekli evraklar gidilecek ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Vize başvurusu katılımcı tarafından yapılır. Katılımcı vize evraklarının neler olduğunu araştırma ve hazırlamakla yükümlüdür. IYACA projeye göndereceği katılımcıya vizesinin onaylanması konusunda garanti vermez, bu tamamen konsolosluğun yetkisindedir.

Projede aktif olarak yer alabilecek, kendini geliştirmek isteyen, farklı toplumlardan gençlerle bilgi, beceri ve yeteneklerini paylaşmak ve öğrenmek isteyen gençler, aşağıdaki başvuru formunu doldurarak başvurusunu yapabilirler.
Son başvuru tarihi: 25.04.2023 saat 00.00’dır.
Başvuru sonuçları 26.05.2023'de tüm katılımcılara mail yoluyla bildirilir.

Comments are closed.