Let’s Discover Preventive Education

10 Kasım 2023, Comments Let’s Discover Preventive Education için yorumlar kapalı
PROJE HAKKINDA

IYACA(Uluslararası Gençlik Aktiviteleri Merkezi Derneği) ortağı olduğu “Let's Discover Preventive Education” isimli gençlik hareketliliği projesi, Alba/Romanya’da 27 Kasım - 06 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Romanya, Türkiye, Makedonya ve Letonya'dan 30 gencin dahil olacağı gençlik değişimi projesinde yaygın eğitim(NFL) ilkelerine dayalı bir öğrenme ortamı yaratmayı hedefleyerek, katılımcıların çok gerçekçi karar verme süreçlerine, çatışmalı anların simülasyonlar, role oyunları, grup çalışmaları ve tiyatroya dayalı bir metodoloji kullanılacaktır.

Gençlik değişimi projesinin konusu, uygulama ve metodolojimizin temel unsurlarından biri olan gençler arasında sağlıklı ilişkiler kurmakla bağlantılıdır. Hedef grup 13-18 yaş arası gençler olacak ve daha önce hiç Erasmus+ programına katılmamış katılımcılara öncelik vereceğiz. Ayrıca ekonomik, sosyal, eğitimsel ve coğrafi açıdan çeşitli dezavantajlarla karşı karşıya olan gençlere öncelik vereceğiz.

Projenin hedefleri;

Projenin hedefleri; *Kişisel ve sosyal gelişim sürecinde öğrenmeyi öğrenme. kendini keşfetme ve dahil etme stratejisinde pedagojik yaklaşım.
*Vatandaşlık yeterliliklerinin gelişimi, gençliğin desteklenmesi ve gelişimi.
*Kültürel farkındalık gelişimi. Ortaklık ve iş birliği için uygun alan oluşturarak Avrupa'dan çeşitli uygulamaların keşfedilmesi kültürlerarası öğrenme ve iletişim konusunda faaliyetler. Farklı ülkelerden gelen gençlerle kültürlerarası öğrenme boyutunu ala alınarak, farklı gruplarla çalışama becerisinin gelişimin sağlanması p>

Projemizde; Tartışma ve dinleme, Sosyal Becerilerinizi geliştirme (empati, iletişim , farkındalık , takım çalışması, yaratıcılık), Farklı eğitimciler ve gençlik çalışanları ile tanışma, ortaklık ve işbirliği kurma, Öğrenme, paylaşma, zorluklarla mücadele ve gelişim odaklı bir faaliyet programı uygulanacaktır.

Erasmus+ Programı Romanya Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen proje gençlik çalışanlarının bilgi beceri ve kazanımlarının gelişimini sağlamak için geliştirilmiştir. Katılımcılar yaygın ve sargın öğrenme metotların kullanıldığı projenin sonunda YOUTHPASS sertifikası alacaktır. Bu sertifika katılımcının kariyer planlamasına etki edebilecek önemli kazanımdır. Proje IPTA (Projects and Ideas for Active Youth) isimli kurumun ev sahipliğinde (koordinatör) gerçekleştirilecek

KATILIM KOŞULLARI

Projeye aşağıdaki koşulları sağlayan veya kabul eden gençler başvuru yapabilirler. Lütfen bu koşulları sağlamıyor veya kabul etmiyorsanız başvuru formunu doldurmayınız!!! Ailenizden, Sevgilinizden veya bir kurumdan izin almak gibi bir sorumluluğunuz varsa, önce izinlerinizi alıp sonrasında başvuru yapınız.

  • *13-18 yaş aralığında olmak
  • *Sigara kullanmayan>
  • *Proje konusuna ilgi duyan, ve ulusal çapta eğitim vermeyi taahhüt eden
  • *Faaliyetleri İngilizce dilinde takip edebilecek,
  • *Projeyi bir tatil veya seyahat fırsatı olarak görmeyen
  • *Proje sonunda blog/film, rapor hazırlamayı kabul eden
  • *Projeden elde ettiği kazanımları yaygınlaştıracak
  • *Faaliyetlere tam katılım sağlayabilecek
  • *Seyahat engeli olmamak
  • *Açık fikirli, yeniliklere, paylaşıma ve öğrenmeye açık olmak
  • *IYACA ile katılım/öğrenme sözleşmesi imzalamayı kabul etmek
  • *Proje öncesi faaliyetlere yönelik(kültürel gece, organizasyon tanıtımı ve araştırmalar) hazırlık yapmayı kabul etmek
  • *Ekonomik, Sosyal, Kültürel, Coğrafi ve Eğitimsel sebeplerle dezavantajlı olmak tercih/öncelik sebebi olabilir.

YOLCULUK ve VİZE HAKKINDA

Yolculuk, vize, konaklama ve yemekler koordinatör kurum tarafından proje bütçesinden Erasmus+ kuralları doğrultusunda karşılanmaktadır. Proje kapsamında, seyahat sağlık sigortası, pasaport, vize başvurusu için bir şehirden başka bir şehre yapılan seyahat / konaklama vb… masraflar katılımcının sorumluluğunda olup, proje bütçesinden karşılanmamaktadır. Yolculuk planı, tüm katılımcılarla birlikte IYACA sorumlusu ile birlikte yapılır ve birlikte biletler alınır. Katılımcı projeye giderken tüm seyahat masraflarını yapması gerekmektedir.

Katılımcı vize, uçak, otobüs ve tren biletlerine ait faturaların asıllarını, uçak biniş kartlarının gidiş - dönüş tamamını Ev Sahibi Kurum veya IYACA’ya teslim etmek zorundadır. Katılımcı yolculuk evraklarını eksiksiz olarak teslim etmesi durumunda, yolculuk ve vize masrafları proje kapsamında iadesini alır. Ancak katılımcı kaybettiği evrakların ödemesini alamaz. Özellikle uçak biniş kartını (boarding card) kaybeden katılımcı uçak biletinin ödemesini alamaz. Eğer katılımcı faaliyetlere tam olarak katılmaz ise koordinatör kurum katılımcının yolculuk ödemesini yapmama veya projeden tamamen çıkarma hakkı bulunmaktadır.

Yolculuk ve Vize masrafları ödemesi, genellikle projeden 1 ay sonra yapılmaktadır. Bazen bu süre 3 ay sürebilmektedir. Bu sebeple IYACA ortak olduğu proje kapsamında gönderdiği katılımcıların yolculuk ve vize ödemesinin gecikmesinden sorumlu değildir.

Vize başvurusu için gerekli evraklar gidilecek ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Vize başvurusu katılımcı tarafından yapılır. Katılımcı vize evraklarının neler olduğunu araştırma ve hazırlamakla yükümlüdür. IYACA projeye göndereceği katılımcıya vizesinin onaylanması konusunda garanti vermez, bu tamamen konsolosluğun yetkisindedir.

BAŞVURU HAKKINDA

Projede aktif olarak yer alabilecek, kendini geliştirmek isteyen, farklı toplumlardan gençlerle bilgi, beceri ve yeteneklerini paylaşmak ve öğrenmek isteyen gençler, aşağıdaki başvuru formunu doldurarak başvurusunu yapabilirler.

Son başvuru tarihi: .11.11.2023 saat 17.00’dır.

Başvuru sonuçları 13.11.2023 tarihinde tüm katılımcılara mail yoluyla bildirilir.

Comments are closed.